Index Vakbarát Hírportál

Újabb katonai menetoszlop halad át Magyarországon

2022. június 15., szerda 16:41

Katonai menetoszlop halad át Magyarországon csütörtökön – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Azt írták, hogy a menetoszlop az alábbi útvonalon halad át: 

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel méretük és sebességük, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük

– írták közleményükben.

Egy másik katonai menetoszlop hétfő és szerda között haladt át Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain. Ezt megelőzően pedig vasárnap a mostanihoz hasonló útvonalon haladt át egy katonai konvoj ellenkező irányban, Újdörögdről Hajdúhadházra.

Rovatok