Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán: Szégyenletes az angolok viselkedése

2022. június 16., csütörtök 20:52

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Facebook-posztban tudatta, hogy a brit Express hasábjain olvasható a véleménye az angol szurkolók viselkedéséről és a méltatlan londoni bánásmódról.

Kovács Zoltán is felháborodását fejezte ki, hogy a meccs előtt és után a magyar szurkolókat kitiltották a Wolverhampton Molyneux környéki kocsmákból, „csak hazai szurkolók” feliratú táblákkal. Mindez azután történt, hogy Magyarország másodszor is elverte az angol válogatottat egy megalázó, 4-0-s vereséggel a Nemzetek Kupáján.

A vita amiatt robbant ki, hogy a magyar szurkolókat bírálták, amiért Budapesten kifütyülték az angol játékosokat a térdelés miatt.

Az angol nemzeti válogatott edzője szerint játékosaik térdre ereszkedése nevelő célzatú volt. Szívesen megkérdezném tőle, hogy a nevelés része volt-e az is, amit a londoni 0–4 estéjén láttunk. Az efféle szégyenletes viselkedés nem elfogadható sem hazánkban, sem Közép-Európában. Ideje lenne valódi tiszteletet tanúsítani mások iránt

– írta Kovács Zoltán a Facebookon.

A Wolverhamptonban rendezett visszavágón az angol szurkolók a magyar himnusz alatt skandálással adtak hangot nemtetszésüknek és rasszistának nevezték a magyarokat.

Rovatok