Index Vakbarát Hírportál

Ismét katonai járművek lepik el a magyar utakat

2022. június 17., péntek 10:19

Katonai menetoszlopra kell számítani a hétvége mindkét napján Magyarország útjain. A Magyar Honvédség arra kéri az autósokat, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, ugyanis civil jármű nem hajthat a menetoszlop járművei közé.

Újabb katonai menetoszlopokra kell számítani Magyarország útjain június 18-án és 19-én

A honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Továbbá, mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil jármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

Kiemelik, a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Legutóbb június 16-án, csütörtökön kígyóztak a hadsereg járművei a magyar utakon. A mostani az ötödik konvoj a hónapban.

Rovatok