Index Vakbarát Hírportál

Eltemették a tomajmonostorai tragédia négyéves áldozatát

2022. június 18., szombat 15:17

Szombaton temették el azt a négyéves kisgyermeket, aki egy hete életét vesztette amiatt, hogy a hőségben magára hagyták egy kisbuszban.

A négyéves Inezt másfél hete, kedden hagyták magára egy kisbuszban Tomajmonostorán, és már csak délután találták meg a járműben eszméletlenül. A mentőszolgálat munkatársai már életveszélyes állapotban szállították kórházba, és intenzív osztályon kezelték több napig, de nem tudták megmenteni az életét.

A gyermektől szombaton vettek végső búcsút Tiszaderzsen. A Blikk szerint a kislányt egy kis méretű fehér koporsóban kísérte utolsó útjára a gyásznép, a temetést pedig polgárőrök is biztosították, hogy semmi se zavarja meg a búcsúztatást. 

A tragédia ügyében a rendőrség eljárást, a busz vezetőjét foglalkoztató önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított. A kialakult joggyakorlat szerint elképzelhető, hogy a sofőrt mindössze felfüggesztett börtönbüntetésre fogják ítélni  gondatlanságból elkövetett emberölés jogcímén

Mindeközben a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke jelezte: a mostani óvodai ellátási  rendszerben általánosan olyan hiányosságok, állapotok vannak, amik miatt ugyanez a tragédia akár máshol is előfordulhatott volna.

Rovatok