Index Vakbarát Hírportál

Milliós tételben sikkasztott két dohánybolti eladó

2022. június 19., vasárnap 12:18

Több millió forint értékben károsította meg egykori főnökét egy kecskeméti nő, amíg el nem fogták a rendőrök.

Több mint 10 millió forinttal rövidítette meg egykori főnökét egy kecskeméti nő, aki a pénzt utazásra és vásárlásra költötte, amíg el nem fogták – írja a rendőrség. Egy másik alkalmazott közel egymillió forint értékben sikkasztott, de a rendőrség tájékoztatása szerint őt is elfogták.

A nyomozók szerint a nő legalább 30 alkalommal vett ki pénzt tavaly annak a dohányboltnak a kasszájából, ahol több éve dolgozott. Azt a módszert alkalmazta, hogy az üzlet széfje helyett egy szekrényben helyezte el a pénzt, majd később kipakolta azt.

Ennek köszönhetően a fiatal nő 4 hónap alatt 3 millió forintra tett szert. De nem csak a készpénzből lopott: a készlet feltöltését szolgáló dohánytermékek egy részét – 5254 terméket – is eltüntette, a közel száz üveg üdítő és több szeszes ital mellett. 

Végül a tulajnak tűnt fel a hiány, aki a kamerafelvételek alapján megbizonyosodhatott a gyanújáról, ezután értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök el is kapták a tolvajt, akinek a kocsijában a dohányboltból hiányzó termékeket találtak.

A nő nem tagadta tettét, és arról is beszámolt, hogy utazgatásra, valamint ingóságok vásárlására költötte a pénzt. A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, a 400 ezer forintot pedig visszaadták a tulajdonosának. 

Az eljárásban egy másik alkalmazott sikkasztására is fény derült, aki közel egymillió forint értékben lopott árut. A nyomozást a napokban fejezte be a rendőrség, vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.

Rovatok