Index Vakbarát Hírportál

Augusztusig felejtse el a budai alsó rakpart ezen szakaszát

2022. június 20., hétfő 06:54

A Lánchíd korszerűsítési munkái miatt mától augusztus közepéig ideiglenesen lezárják a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt a közúti forgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi tájékoztatása szerint ebben az időszakban Óbuda felől, déli irányba a Halász utcáig haladhatnak a gépjárművel közlekedők. Ott fel kell hajtaniuk a Fő utca irányába, majd a Fő utca–AlagútAlagút utcaAttila útKrisztina körútSzent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon, vagy a Fő utcaLánchíd utcaApród utcaKrisztina körútSzent Gellért rakpart és Műegyetem rakpart útvonalon haladhatnak.

Merre kell terelésekre számítani?

Északi irányba a Döbrentei térig lehet közlekedni, onnan az Attila út irányába haladhatnak tovább a gépjárművel közlekedők az Attila útAlagút utcaAlagútFő utcaJégverem utcaBem rakpart, vagy az Attila útLánchíd utcaFő utcaJégverem utcaBem rakpart útvonalon, és a Halász utcától térhetnek vissza a budai alsó rakpartra.

Az Óbuda felől, az Árpád fejedelem útján érkezők – a Halász utcai felhajtó szűk kapacitása miatt – a Margit hídnál sem tudnak majd lehajtani déli irányba az alsó rakpartra.

A BKK szerint a teherforgalomnak érdemes az Árpád hídHungária-gyűrűRákóczi híd-útvonalon közlekednie.

A pesti alsó rakparton – ott, ahol korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg egy szakaszt – ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni.

MTI

(Borítókép: A felújítás alatt álló Lánchíd 2022. június 9-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok