Index Vakbarát Hírportál

Nejlonzacskóban találtak rá a halott csecsemőre a rendőrök Tótkomlóson

2022. június 21., kedd 09:35

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében, olvasható a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A rendőrséget 2019. október 26-án 17 óra 30 perckor értesítették arról, hogy Tótkomlóson, a Jókai utcában, egy lakatlan ház előtt egy halott csecsemőt találtak. A kisfiú élve született, a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd beletuszkolták egy nejlonzacskóba.

A kisfiú ellátatlanság miatt vesztette életét, írja a rendőrség. A nyomozásban megállapítást nyert az anya és az apa DNS-profilja, továbbá az, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született. Szüléskor körülbelül 30 centiméter hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően együtt élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér), és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kétmillió forintos díjat tűzött ki az emberölés elkövetőjének azonosítását eredményező információt a rendőrség tudomására hozó személynek. A hatóság kéri, hogy aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1–3., telefonszám: 66/523-700) vagy a 112-es segélyhívón, illetve a „Telefontanú” 06/80/555-111-es telefonszámán. A segélyhívó és a „Telefontanú” is ingyenesen hívható, utóbbi számon név nélkül is lehet bejelentést tenni.

Rovatok