Index Vakbarát Hírportál

Életet mentettek a vizes vb rendőrei

2022. június 21., kedd 19:14

A vizes vb biztosításában részt vevő rendőrök élesztettek újra egy embert.

A 19. FINA vizes világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló Margit-szigeti uszoda bejáratánál kedd délután rosszul lett egy középkorú férfi. A vb biztosítási feladataiban részt vevő, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály állományába nemrég került Varga Bence rendőr őrmester a rádióforgalmazásban hallotta a történteket – számolt be a police.hu.

A mentőápoló végzettséggel is rendelkező járőr azonnal a helyszínre sietett, és átvette a Készenléti Rendőrség beosztottjaitól a férfi újraélesztését. Az elsősegélynyújtás sikeres volt, így a férfit stabil állapotban adták át a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték.

Nem ritka egyébként, hogy rendőrök mentenek életet, akár a szabadidejükben. Június közepén egy budapesti üzletben lett rosszul egy vásárló, akin egy éppen ott tartózkodó rendőr segített. Februárban pedig egy buszmegállóban esett össze egy hatvan év körüli férfi. A helyszínen volt egy szabadnapos rendőr is, aki egy percig sem tétlenkedett, a telefonon kapott instrukciók alapján rögtön megkezdte az újraélesztést.

Rovatok