Index Vakbarát Hírportál

Megszületett az ítélet a soroksári futónő gyilkosa ellen

2022. június 22., szerda 12:40

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2013-ban meggyilkolt egy futónőt Soroksáron.

R. Szilveszter 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Kardosné Gyurik Krisztinát, a holttesten és annak környékén a férfi DNS-ét is megtalálták. Az ügyben a nyomozás és a bírósági tárgyalás is elhúzódott, de tavaly októberben – akkor még nem jogerősen – már életfogytiglani büntetésre ítélték a férfit. Az ítélet ellen mindkét fél fellebbezett, és a másodfokú eljárásban, a múlt héten végül tényleges életfogytiglani büntetést kértek a vádlottra

A másodfokú eljárás ítéletét szerdán hirdette ki a bíróság:

R. Szilvesztert a Fővárosi Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

A Blikk szerint azt is kimondták, hogy az elkövető legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Vagyis a tényleges életfogytiglani ítéletet nem mondta ki a bíróság, azt viszont igen, hogy a férfi legkorábban 84 évesen szabadulhat a börtönből jó magaviselet esetén is. 

A döntés jogerős.

A Mandiner szerint az ítélet része az is, hogy a vádlottat a Fővárosi Ítélőtábla harmincmillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte. A többi, több mint kétszázmillió forintnyi perköltséget az állam fizeti.

Az utolsó szó jogán R. Szilveszter azt kérte, hogy vegyék figyelembe, amit az elsőfokú tárgyaláson mondott a történtekről. Ott azt állította, hogy nem ő ölte meg Gyurik Krisztinát, hanem „csak” megfordította a testét.

Rovatok