Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a katonát, aki Miskolcon egy várandós nőre támadt

2022. június 24., péntek 14:07

Az ügyészség közlése szerint a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa elrendelte annak a katonának a letartóztatását, aki Miskolcon a megalapozott gyanú szerint meg akart erőszakolni egy 30 év körüli, várandós nőt.

A gyanúsított, miután lehúzta a földre áldozatát, fojtogatni kezdte a nőt. A férfi egy erdős részen szexuális cselekményt próbált végezni a sértettel, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A támadás során a várandós hölgy több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, a férfi a munkahelyétől követte a sértettet, majd miután elfutott a helyszínről, ruházatot cserélt azonosítása megnehezítése érdekében. Kihallgatása során a 35 éves férfi – akit a Magyar Honvédség azonnal kirúgott a soraiból – tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítése vagy befolyásolása, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye indokolja. A bíróság mindenben egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A volt katona fellebbezést jelentett be.

Rovatok