Index Vakbarát Hírportál

Már az OMV-nél is csak 50 litert lehet tankolni hatósági áron

2022. június 24., péntek 14:05

Hatósági áron pénteken 11 órától már az OMV-kutakon is maximum 50 litert lehet tankolni a gépjárművekbe. A osztrák vállalat azután döntött így, hogy a Mol az intézkedést szintén mától bevezette.

Június 24-én péntek 11 órától kezdődően az OMV-kutakon is megváltozik a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyisége – közölte a társaság a Facebook-oldalán. Főszabály szerint az OMV töltőállomásokon is alkalmanként maximum 50 litert lehet tankolni gépjárműbe hatósági áron, míg kannába üzemanyag csak piaci áron vásárolható.

A osztrák vállalat lapunk megkeresésére írásban arról tájékoztatott:

a folyamatos termékelérhetőség biztosítása érdekében vezették be a korlátozást a töltőállomásokon.

A társaság azt követően jelentette be az intézkedést, hogy a Mol szintén 50 literben korlátozta a személyautók számára a hatósági áras tankolást. 

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a fenti intézkedés mára elkerülhetetlenné vált, lapunknak egészen pontosan úgy fogalmazott: olyan sok a hátráltató tényező, hogy korlátozás nélkül nem lehet biztosítani az ellátást. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője pedig azt mondta az Indexnek, hogy „egyre súlyosabb az üzemanyaghiány”.

(Borítókép: Egy dolgozó helyére teszi a töltőpisztolyt tankolás után egy OMV-töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok