Index Vakbarát Hírportál

Rangos nemzetközi díjat nyert el a HungaroControl

2022. június 24., péntek 16:55

Rangos nemzetközi díjat kapott a HungaroControl a madridi World ATM Congressen, a légi közlekedési iparág egyik legjelentősebb rendezvényén. Az elismeréssel a világjárvány körülményeihez való gyors és hatékony alkalmazkodást ismerték el.

Az ATCA (Air Traffic Controller Association) és a CANSO (Civil Air Navigation Services Organisation) által alapított Maverick Awards a jól működő szakmai partnerségeket, az iparág fejlődését serkentő innovatív ötleteket, valamint a légi közlekedés ökológiai lábnyomát csökkentő megoldásokat hivatott elismerni.

Idén első alkalommal ítélték oda az úgynevezett Reziliencia Díjat (Resiliency Award). Ezt azok a szervezetek vagy személyek kaphatják, akik rugalmasan és gyorsan képesek alkalmazkodni a kritikus helyzetekhez, válságokhoz, illetve elkötelezettek az iparág pandémia utáni helyreállításában.

A díj idei nyertese lett a magyar légi forgalmi szolgálat, amely a kurátorok szerint úgy tudta fenntartani szolgáltatásai magas színvonalát és a légi forgalom kiszolgálásához szükséges kapacitásait, hogy eközben mindvégig sikerült megóvnia munkatársai egészségét – közölte a HungaroControl Zrt. pénteken az MTI-vel.

(Borítókép: Légi forgalmi irányítók dolgoznak a HungaroControl felújított irányítótermében Budapesten 2021. április 28-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok