Index Vakbarát Hírportál

Bemutatjuk a Balaton legolcsóbb és legdrágább ingatlanait

2022. június 25., szombat 14:38

Több mint ezerszeres különbség van a legolcsóbb és a legdrágább, eladásra váró ingatlanok között: míg 1,9 millió forintért csak egy présházat, addig 2,2 milliárd forintért már egy kastélyt is kaphatunk a Balaton környékén.

A nyaralóövezetekben található eladó lakóingatlanok népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években az országos piacon belül, a járványhatás pedig fokozta a keresletet. Különösen igaz ez a Balaton-parti és a tó környékén lévő településekre, ahol nagyon komoly eltérés van az eladó lakóingatlanok ára között – olvasható az ingatlan.com legújabb összeállításában, amely a nyári szezon indulása apropóján bemutatja a balatoni nyaralóövezet legdrágább és legolcsóbb ingatlanait.

A teljes balatoni nyaralóövezetet nézve a legolcsóbban 1,9 millió forintért lehet megvásárolni egy 30 négyzetméteres marcali présházat, de a Fonyódtól délre eső Somogyváron is lehet már kapni 2,5 millió forintért egy 45 négyzetméteres, felújításra váró ingatlant. Ezt követi egy karádi családi ház, a Balatonboglártól délebbre fekvő település 48 négyzetméteres, felújítandó családi házát 3,5 millió forintért kínálják a vevőjelölteknek.

Ami a legmagasabb árakat illeti, június végén 2,2 milliárd forintért hirdettek meg Zánkától északra, Monoszlón egy felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastélyt, amelyhez 100 ezer négyzetméteres telekterület és borbirtok is tartozik – ezért 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.

Utána 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért kínált birtok jön a sorban, amely a Zamárditól délebbre fekvő Balatonendréden van. Ezért a pénzért többek között 2200 négyzetméteres alapterületű ingatlankomplexum jár, amiben egy 10 szobás kastély is helyet kap.

A harmadik legmagasabb árat Várvölgy képviseli, amely Keszthelytől északra fekszik. A kétszintes, több lakosztállyal ellátott, 700 négyzetméteres alapterületű és saját aquaparkkal rendelkező luxusingatlan 1,7 millió eurós, 680 millió forintos összeggel kapott helyet a kínálatban.

A fenti számok összességében azt mutatják, hogy a legolcsóbb (1,9 millió forint) és a legdrágább ingatlan (2,2 milliárd forint) között több mint ezerszeres különbség van.

Rovatok