Index Vakbarát Hírportál

A DK szerint a kormány már a Huxitot készíti elő

2022. június 26., vasárnap 15:13

A Fidesz–KDNP új alapokra helyezné az Európai Parlamentet, a DK ugyanakkor azon az állásponton van, hogy a kormánypártiak által benyújtott országgyűlési határozati javaslat már a Huxitot készíti elő. A párt ezért országgyűlési módosító indítványt nyújt be.

Országgyűlési módosító indítványt nyújt be a Demokratikus Koalíció (DK) – derült ki a párt közleményéből.

A DK emlékeztetett, hogy a Fidesz–KDNP kedden benyújtott egy országgyűlési határozati javaslatot. A történtekről az Indexen is beszámoltunk, cikkünkben tisztáztuk, hogy a javaslat az Európai Parlament új alapokra helyezéséről szól.

A DK ugyanakkor azt írja, hogy a határozati javaslat „gyakorlatilag felszámolná az Európai Parlamentet, leépítené az európai demokráciát”, ami egyetlen célt szolgálna, hogy „Orbán Viktor gond nélkül készíthesse elő a Huxitot, Magyarország kilépését az Európai Unióból”.

„Ezt nem tűrhetjük, ezért a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról, mely szerint a magyar emberek továbbra is uniópártiak, hazánk jövőjét csak és kizárólag az Európai Unión belül tudják elképzelni” – közölte a párt.

Rovatok