Index Vakbarát Hírportál

Újabb területen vezetik be a fizetős parkolást Budapesten

2022. június 27., hétfő 15:06

Péntektől újabb területen kell parkolási díjat fizetni Budapesten. A XI. kerületi önkormányzat azt közölte, július 1-jétől díjkötelessé válik a parkolás az Infopark környékén.

Az újbudai önkormány tájékoztatása szerint július 1-jétől díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, a Feketeházy János utca, a Hevesy György utca, az Egyetemisták parkja, valamint Lágymányoson az Egry János utca és a Bertalan Lajos utca.

Augusztus 1-jétől Szentimrevárosban a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út –Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út – Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt területen lévő, kerületi fenntartású utak válnak díjkötelessé. Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra: a Somlói út nem lesz az övezet része.

Az új várakozási övezetben a lakossági engedéllyel rendelkezőknek a parkolás ingyenes, az új lakossági engedélyek kiváltására június 16-ától van lehetőségük az ott élőknek. Közölték azt is, hogy online ügyintézés esetén a várakozási hozzájárulások kiváltása szeptember 30-áig ingyenes – tájékoztatta a XI. kerületi önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Mint megírtuk, a Fővárosi Közgyűlés teljesen átalakítaná a budapesti parkolási rendszert, amely szerint négy zónára osztanák fel a fővárost. A négy eltérő körzetben négy különböző tarifát kell fizetniük a parkolóknak: 

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes akkor elmondta: az új rendszer célja, hogy átlátható és világos legyen a parkolás a fővárosban. 

(Borítókép: Bánkúti Sándor / Index)

Rovatok