Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter magához vonná a Jobbik-frakció pénzeit

2022. június 27., hétfő 09:00 | aznap frissítve

Visszaszerezné a pártja fölötti hatalmat a Jobbik bukott elnöke, Jakab Péter, aki a frakció pénze feletti ellenőrzést teljesen magához vonná, és a szexbotrányba keveredett Földi István elnöki székbe juttatásával a pártot is a háttérből vezetné.

A parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett is Jakab Péter rendelkezhetne annak az új frakciószabályzatnak az értelmében, amelyet a Jobbik bukott elnöke igyekszik elfogadtatni párttársaival – írta meg a Metropol, amely cikkében azt is állítja:

az évi 600 millió forintos pénzügyi keretből Jakab kétmilliós fizetést adna volt kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek, akivel együtt él az Országgyűlés által bérelt szolgálati lakásában, a XI. kerületi Fraknó utcában.

Sajtóértesülések szerint Jakab Péter azzal betonozná be hatalmát a frakció élén, hogy egy új szervezeti és működési szabályzat szerint már nem lehetne őt egyszerű többséggel, csak kétharmaddal elmozdítani a képviselőcsoport éléről. Az új frakciószabályzat szerint minden forrás fölött a Jobbik bukott elnöke rendelkezne, aki azt foglalkoztathatna, akit csak akar, és egymaga dönthetne a képviselők alkalmazottakra és szakértőkre fordítható kerete felett is.

A Metropol úgy tudja, a lemondott pártelnök minden energiáját a Jobbik feletti hatalom visszaszerzésére fordítja, és a párttársa, Szilágyi István élettársa, V. Anita elleni nemi erőszakkal, valamint nem létező jobbikos alapszervezetek tucatjainak létrehozásával meggyanúsított Földi István mögé bújva akarja visszaszerezni az irányítást pártja felett. Ennek megfelelően az elmúlt hétvégén is együtt kampányoltak Kelet-Magyarországon a korábban antiszemita botrányba keveredett, „tetűcsúszdázós” és „judapestezős” kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlóval.

Jobbik: Senkinek sem lesz kétmilliós fizetése

Hétfő délután közleményt adott ki a párt, azt írták: hamisak a kétmilliós fizetésekről szóló híresztelések, „a Fidesz és lakájmédiája ismételten magából indul ki”, mert a Jobbik képviselőcsoportja az elfogadott szervezeti és működési szabályzata szerint működik. Hozzátették: a Jobbik frakciójában jelenleg sincs, nem is volt és nem is lesz senkinek kétmillió forintos fizetése. „Ilyen nagyságrendű fizetésemelést Orbán Viktor kapott csak az Országgyűlésben” – olvasható a párt hétfői közleményében.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok