Index Vakbarát Hírportál

Huszonnyolc kilogramm drogot találtak egy dílerpárosnál

2022. június 27., hétfő 13:04

Vádat emeltek egy férfi és egy nő ellen, akiknél a rendőrök majdnem 28 kilogrammnyi kábítószert találtak egy budapesti albérletben.

A vád szerint a 35 éves férfi és 36 éves élettársa legkésőbb 2019 februárjától 2020 októberében történt elfogásáig különböző kábítószerekkel – marihuánával, amfetaminnal, kokainnal és MDMA-val – kereskedett Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI szerint.

A vádlottak 2019 végén bérbe vettek egy XIII. kerületi lakást, ahol a kábítószereket tárolták, hígították, csomagolták és értékesítették.

Sokféle drogot rejtegettek

A nyomozók a dílereket 2020. október 8-án fogták el, majd a lakásban mintegy 24 kilogramm marihuánát, por-, illetve folyékony formában egy kilogramm amfetamint, továbbá csaknem 1,5 kilogramm MDMA-tartalmú tablettát és több mint egy kilogramm kokaint találtak. A nyomozók az ingatlanban a kábítószerek előállításához, adagolásához és értékesítéséhez használt eszközöket, egyebek mellett egy fóliázó és egy présgépet is lefoglaltak.

A vádlottak egy IV. kerületi ingatlant is béreltek, ahol életvitelszerűen éltek. Az elfogásuk napján a nyomozók ott is találtak kábítószereket.

A Fővárosi Főügyészség a dílereket jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását kéri.

Rovatok