Index Vakbarát Hírportál

Késsel támadt gyermekének apjára, vádat emeltek ellene

2022. június 28., kedd 10:27

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki elrabolta gyermekét, majd késsel támadt volt élettársára.

A vádirat szerint a korábban élettársi viszonyban álló pár közös gyermekét az apa nevelte kizárólagosan, a nő hétvégente láthatta a gyermeket, a szülői felügyeleti joga szünetelt.

2021. június 5-én a vádlott a láthatás alatt ismerősénél volt gyermekével együtt Szeged közelében, és éjjel ittasan azzal hívogatta a sértettet, hogy eltűnik a kiskorúval. Az apa ekkor közölte, hogy elhozza a gyermeket, és a rendőrséget is értesíti. A nő a beszélgetés után felébresztette gyermekét, és a ház ablakán kimászva akart távozni, de a lakók megakadályozták – írja az ügyészség.

Röviddel ezután ért a helyszínre a férfi, akit a nő a karjában a közös gyermekükkel és kezében egy késsel megfenyegetett, hogy leszúrja, majd megpróbált elfutni. A sértettnek sikerült a vádlott kezéből a gyermeket kivenni, és őt védve, a karjaiban tartva hátat fordított a késsel támadó vádlottnak. A nő a védekezés ellenére nyaktájékon szúrta, és a kezét is megsebesítette volt párjának, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A támadó ezután a kést eldobva a házba menekült, az időközben kiérkező rendőrök onnan állították elő.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, a súlyosabb vagy akár a halálos sérüléseket a férfi védekezése hárította el.

A főügyészség a nőt emberölési kísérlettel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Rovatok