Index Vakbarát Hírportál

A DK szerint hetente öt-hétszáz benzinkúton hiányzik üzemanyag

2022. június 28., kedd 19:05

Hetente akár öt-hétszáz benzinkútról is hiányozhat üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

Varju László, a DK alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján kiemelte: az üzemanyaghiánynak az az oka, hogy az olajipari cégeknek nem éri meg hatósági áron adni a benzint és a gázolajat, ezért inkább nem töltik fel időben a kútjaikat, ami ahhoz vezet, hogy hetente akár öt-hétszáz benzinkútról hiányozhat üzemanyag.

A kormány folytatja a benzinárstop kivezetését

A baloldali politikus az MTI szerint azt a következtetést vonta le, hogy a kormány „folytatja a benzinárstop kivezetését”.

A Fidesz az olajipari nagyvállalatokkal összejátszva előbb mennyiségi korlátozásokat hoz, majd mesterséges üzemanyaghiányt idéz elő, hogy minél kevesebben tankoljanak kedvezményes áron 

– állította a képviselő. Hozzátette, itt lenne az ideje, hogy a kormány az embereket képviselje, és garantálja, hogy minden benzinkúton legyen elég üzemanyag. Ha ez nem történik meg, „akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Fidesz így készíti elő a benzinárstop kivezetését” – vélte az alelnök.

Rovatok