Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a győri asszonyt, aki kétszer is csúnyán átverte a rendőröket

2022. június 29., szerda 13:04

A győri járőrök elfogták azt az 51 éves helyi nőt, aki két órán belül kétszer is megugrasztotta a rendőröket, miközben semmi oka nem volt arra, hogy felhívja a 112-es segélyhívó számot.

2022. június 28-án 13 óra 26 perckor bejelentés érkezett a Megyei rendőr-főkapitányságra, miszerint Győrben, a Kossuth Lajos utca egyik házában bujkál egy lopás elkövetője, aki a betelefonálótól állítólag ellopott egy nagy értékű asztalt. A helyszínre kiküldött rendőrök senkit nem találtak, a megjelölt ház helyén ugyanis egy befalazott, elhagyatott ingatlant találtak, ott senki nem tartózkodott.

Bő egy órával később ismét egy asszony kért segítséget, aki azt állította, hogy Győrben, a Stadion utca környékén egy nőt bántalmaznak, kalapáccsal és fejszékkel üldözik, majd hirtelen vonalat bontott. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol több emberrel is beszélgettek, majd megállapították, hogy a bejelentés ezúttal is hamis volt.

Az egyenruhások aztán azonosították a hazugságokat kitaláló személyt, akinél azt a telefont is megtalálták, amelyről a rendőrségre hívásokat indított. Az 51 éves nő kihallgatása során beismerte tettét. Az őrizetbe vett asszonnyal szemben szabálysértési eljárást indult, közölte honlapján a rendőrség.

Rovatok