Index Vakbarát Hírportál

Molnár Áron nem hagyta szó nélkül a kultúráért felelős államtitkár kijelentését

2022. június 29., szerda 19:52

Molnár Áron reagált Hoppál Péter kijelentésére, aki szerint a noÁr mozgalmat a Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta. A színész szerint a politikus szavai nem tükrözik a valóságot.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Pesti Srácok Polbeat című műsorában úgy nyilatkozott, hogy a Molnár Áron által alapított noÁrt „az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel”. A politikus szerint az, „aki kisodródik a szélsőségesség ezen perifériájára, az éljen meg a piacról, és ne álljon sorba állami támogatásért”.

Molnár Áron most reagált Hoppál Péter kijelentésére, és azt állítja, hogy a politikus szavai nem tükrözik a valóságot, hiszen

a noÁr soha nem kért, és nem is kapott állami támogatást.

A kétéves nonprofit szervezet mikroadományokból és civil emberek támogatásaiból tartja fenn magát, és az államtól független pályázatokon szoktak elindulni. 

Hoppál Péter azt is kijelentette, hogy „olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírna”. Molnár Áron szerint ezek a „legbrutálisabb” utcai anarchisták nem mások, mint a Tanítanék Mozgalom, a Fridays for Future és az Oltalom Karitatív Egyesület csapata. Emellett legutóbb egy iskolai zaklatási botrány elleni ügy élére álltak, és egy általános iskolát is felújítanak. Továbbá a Fidesz kulturális irányát avíttnak és korlátoltnak nevezte – tette közzé a nepszava.hu a színésszel készült interjúját.

(Borítókép: Molnár Áron 2020. március 12-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok