Index Vakbarát Hírportál

Közösen fogadnak ügyvédet a terézvárosi házomlásban megsérült autók tulajdonosai

2022. június 30., csütörtök 06:21

A Fővárosi Kormányhivatal azonnali hatállyal leállította az építkezést a Jókai utcai falomlást követően, amely hétfőn történt. Több hatóság is vizsgálja, hogy mi okozhatta a balesetet a tetőtér beépítése közben.

A ház előtt parkoló, súlyosan megrongálódott autók tulajdonosait szerdán beengedték a lezárt területre, hogy elvihessék a hasznosítható dolgaikat a roncsokból. A károsultak a helyszínen megegyeztek, közösen fogadnak ügyvédet, hogy hatékonyabban képviselhessék az érdekeiket.

Az omlás után két nappal már viszonylagos rend volt az épület előtt. Az összetört kocsikról is leszedték a tégla- és vakolathalmokat. A ház lakói információhiányról és bizonytalanságról beszéltek az RTL Híradó stábjának. Terézváros polgármestere arról beszélt, hogy a lakók talán pénteken már visszaköltözhetnek az otthonaikba. A Magyar Biztosítók Szövetségénél azt mondják, az omlás miatti károkat csak a teljes körű casco, otthon- és balesetbiztosítás fedezheti.

A későbbiekben szóba jöhet az omlásért felelős cég felelősségbiztosítása is. A tetőtér építését végző kivitelező cég ügyvezetője annyit mondott, nekik van ilyen, és az nemcsak az épületkárokra és az összetört autókra terjed ki, hanem a súlyosan sérült balerina gyógykezelésére is. A cég vezetője nem érzi magukat felelősnek, mert mindent az előírások szerint végeztek. 

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok