Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Most kéne bölcsnek lennünk, és nem agyhalottnak

2022. július 1., péntek 09:53

„Sem a FŐTÁV, sem én nem tudjuk és nem is akarjuk szabályozni egy random budapesti lakásban a hőmérsékletet. Maximum a sajátomban tudom" – írta közösségi oldalán Budapest főpolgármestere.

„A propagandamédia egyik legújabb agymenése, hogy a Fővárosi Önkormányzat korlátozni fogja a távfűtést. Aki ilyen baromságot állít, az a távhőszolgáltatás alapvető elemeivel sincs tisztában” – kezdte a távhőszolgáltatásról írt Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közintézmények esetében fogunk élni hőmérséklet-ajánlással, de ennek semmi köze a közszolgáltatási szerződésekben rögzített lakossági távhőszolgáltatáshoz

– hangsúlyozta.

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási divízió sem jogilag, sem technikailag nem képes egy adott lakás hőmérsékletének egyoldalú korlátozására, tájékoztatott a főpolgármester, kiemelve, hogy „a szolgáltatási szerződések egyértelműen rögzítik a társasház által igényelt átlagos hőmérsékletet, melyet a szolgáltató biztosítani köteles”.

A korszerű távhőrendszerek és a korszerű épületfűtési rendszerek egyik fontos előnye, hogy a budapesti lakos saját igénye, lehetőségei és energiatudatos szemlélete alapján maga szabályozza az adott helyiség hőmérsékletét – írta, hozzátéve:

sem a FŐTÁV, sem én nem tudjuk és nem is akarjuk szabályozni egy random budapesti lakásban a hőmérsékletet. Maximum a sajátomban tudom.

„Az egész világ, benne hazánk és Budapest is borzasztó kihívásokkal kell hogy szembenézzen. Most kéne nagyon bölcsnek lennünk. És nem olyan agyhalottnak, mint a propagandamédia” – zárta bejegyzését. 

(Borítókép: Karácsony Gergely 2022. január 17-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok