Index Vakbarát Hírportál

Egy minisztérium és a MÁV is belső vizsgálatot indít, nem értik, ez hogy történhetett

2022. július 1., péntek 13:10

A MÁV-járatán történt csütörtöki affér után közleményt adott ki a vasúttársaság, amiben az eset azonnali belső vizsgálatáról tájékoztatták az Indexet.

Amint arról már beszámoltunk, július 30-án egy kislány rosszul lett a MÁV egyik, Zürich felé tartó járatán.

Egy olvasónk leveléből kiderült, hogy a 462-es számú Kálmán Imre Euronight vonattal akadtak gondok csütörtök este. A vonatnak menetrend szerint 20 óra 40 perckor kellett volna indulnia a Keleti pályaudvarról, de a vonattal történt egy többórás helyszínelést okozó baleset. A nagy meleg hatására a vonaton rosszul lett az egyik kislány, aminek hatására egy másik utas bepánikolt és kitörte a vagon ablakát.

Ezután az utasokkal teli szerelvény egy részét kihúzták, hogy a sérült kocsit kisorozzák, majd a rendőrség megérkezése után az utasokat leszállították a szerelvényről. Olvasónk tájékoztatása szerint a MÁV ezután semmilyen jellegű tájékoztatást nem adott az utasnak, hogy mikor indulhat a következő vonat. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, így a vonat csak hajnali négykor indult el, de az előzetes tájékoztatással ellentétben nem Salzburgig, hanem csupán Hegyeshalomig közlekedett.

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit – írja a MÁV lapunkhoz eljuttatott közleménye.

A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított – közölte a tárca az MTI-vel.

Az országos tisztifőorvos döntése értelmében hétfő óta a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Rovatok