Index Vakbarát Hírportál

Határvadászokat keresnek óránként bruttó 400 forintos bérkiegészítéssel

2022. július 3., vasárnap 12:04

Bruttó 260 ezer forintért keres a rendőrség fegyveres biztonsági őröket a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területére.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég jelentette be, hogy szeretnék megerősíteni a határvédelmet, és ezért új határőrizeti egységet állítanának fel. Az alakulat felállításáért Pintér Sándor belügyminiszter felel. Azonban a miniszternek záros határidőn belül kell állományba helyezni a 2000-4000 főt, mivel a határokon egyre nő a bevándorlási nyomás.

Az erre vonatkozó felhívás már rég elérhető a rendőrség oldalán. De ott szó sincs határvadászokról: aki a határon folytatott munkára jelentkezne, fegyveres biztonsági őrként szolgálna. A jelentkezőknek bruttó 260 ezer forint fizetéssel kell számolniuk, ezt egészíti ki egy 400 forintos órabér, valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék. Ezekhez jár az évi bruttó 200 ezer forint cafetéria.

Kiemelik: a munkaidő szervezése figyelembe venné az egyéni érdekeket. Ugyanakkor az állásra pályázóknak vállalniuk kell, hogy a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén kell dolgozniuk.

A munka alacsony bérezése azért is szokatlan, mert a rendőrség humánerőforrás-problémákkal küzd. A veszélyhelyzet és a felmondási tilalom visszavonása után 299 rendőr hagyta el a testületet – emelte ki az Azonnali.

Rovatok