Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás: Solymár minden részére jut víz

2022. július 3., vasárnap 12:10

Solymáron mind a négy víztározóban van víz, a telítettségi szint megfelelő – írta Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője vasárnap a Facebook-oldalán.

„Solymár minden részére jut víz” – emelte ki Menczer Tamás a Facebook-bejegyzésében a mostani vízhiányos időszakban, miután Solymáron nemrég másodfokú vízkorlátozás lépett életbe.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára ugyanakkor továbbra is arra kérte a vízkorlátozással érintett települések lakóit, a vizet csak a legszükségesebbekre használják, „hogy a vízkészlet kitartson, amíg az idő nem enyhül”, a hőségre utalva.

A vízkorlátozással érintett települések

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás miatt már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

Az érintett településeken a katasztrófavédelem öttagú operatív törzse segíti a gondok megoldását. Solymáron péntek délután óta a Magyar Honvédség is segíti a település vízellátását.

Rovatok