Index Vakbarát Hírportál

Helyreállt a vízszolgáltatás, de nem engednek a vízkorlátozásból

2022. július 3., vasárnap 13:12

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések.

A DMRV vízszolgáltató a honlapján kiemelte, mivel folytatódik a hőség, a korábban meghirdetett vízkorlátozási intézkedések érvényben maradnak. Továbbra is kérik a felhasználókat a felelős ivóvízhasználatra, segítve ezzel a helyreállt szolgáltatás fenntartását. Solymár minden részére jut víz, de ugyanúgy takarékoskodásra kérték a lakókat.

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás miatt már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató DMRV Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

Másodfokú korlátozás sújt több települést

A vízkorlátozással érintett települések: Solymár, Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka.

A települések honlapjai alapján másodfokú vízkorlátozás van érvényben

Így ezeken a településeken a víziközmű-hálózatról tilos minden tömlős locsolás, autómosás, medencetöltés, valamint az automata öntözőrendszer működtetése.

Kedden enyhülést hoz a hidegfront

Mindeközben ismét fokozódik a kánikula, várhatóan kedden érkezik egy enyhülést hozó hidegfront. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hidegfront szakadozott felhőzete vonul át felettünk. Emellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A Dunántúlon többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. Estétől nyugat felől csökken a csapadékhajlam. 

Az országos tiszti főorvos július 4., hétfő éjfélig hosszabbította meg a múlt hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Rovatok