Index Vakbarát Hírportál

Rendőrségi eljárás indult a Mi Hazánk sajtófőnöke ellen

2022. július 4., hétfő 16:58

Jogellenes gyűlést szerveztek ma reggel az Erzsébet híd budai oldalán. A Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs is részt vett a tüntetésen.

Ma reggel az Erzsébet hidat a budai oldalon egy órán át gépkocsikkal eltorlaszolták és lezárva tartották a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái. A helyszínen Szabadságot Budaházynak! címmel rendeztek demonstrációt, amelyen a Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs is részt vett. 

A 24.hu-nak Kisberk Szabolcs megerősítette, hogy ő is azon nyolc személy között szerepel, akikkel szemben a rendőrség eljárást kezdeményezett a híd jogtalan lezárása miatt. Azt is hozzátette, hogy az eseményen magánemberként vett részt, annak szervezésében a Mi Hazánk Mozgalom nem vállalt szerepet.

A jogellenes gyűlés szervezőjével szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

A BRFK a közérdekű üzem működésének megzavarása bűncselekmény esetleges megvalósulását is vizsgálja.

Mint ismeretes, Budaházy György radikális véleményvezér márciusban, a megismételt elsőfokú eljárásban tizenhét év fegyházat kapott terrorcselekmény és más bűncselekmények elkövetése miatt.

(Borítókép:  Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke EP-listavezetője a párt majálisán a Hajógyári-szigeten 2019. május 1-jén. Jobbról Kisberk Szabolcs.  Fotó:  Mohai Balázs / MTI)

Rovatok