Index Vakbarát Hírportál

Rendszámokkal trükközött, elfogták a férfit

2022. július 4., hétfő 16:52

Egy férfi olyan járművel közlekedett, amely Magyarországon még nem lett forgalomba helyezve, ezért egy másik motorkerékpár hatósági jelzését szerelte át.

A 34 éves sümegi férfi motorkerékpárral közlekedett április 8-án délelőtt Zalaegerszeg belterületén, amikor a járőrök intézkedés alá vonták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi által használt jármű Magyarországon még nem lett forgalomba helyezve.

Erről a használója tudott, épp ezért még indulás előtt egy másik, a tulajdonában lévő motorkerékpár hatósági jelzését szerelte át. A rendőrök a sofőrt elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt – közölte oldalán hétfőn a rendőrség.

Mivel arra a járműre, amellyel közlekedett, érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett, ezért vele szemben szabálysértési feljelentést is tettek a járőrök.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A rendszámokkal való trükközés nem ritka; korábban arról számoltunk be, hogy egy román férfi tehergépkocsiján lecserélte a román rendszámot magyarra, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson. A döntés május végén született meg arról, hogy csak magyar rendszámmal vagy magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók tankolhatnak a kedvezményes, literenkénti 480 forintos egységáron.

Rovatok