Index Vakbarát Hírportál

Ezer robbanótestet jelentettek be idén, a tűzszerészek intézkedtek

2022. július 6., szerda 11:51

A június is bőven adott feladatot a tűzszerészeknek: 145 esetben vonultak különböző típusú robbanóeszközökhöz, ebből 26 bejelentés igényelt soron kívüli intézkedést.

Már több mint ezer, robbanótesttel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett az idei évben alakulatunk tűzszerész ügyeletére, a tűzszerész katonák által kivitelezett biztonságos, föld alatti robbantások száma pedig meghaladta a 220-at – olvasható az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred közösségi oldalán.

Az előző hónapban összesen 1,7 tonna, többségében második világháborús eredetű katonai robbanótestet és közel 200 kilogrammnyi lőszert szállítottak el vagy semmisítettek meg az ezred tűzszerész katonái.

Több olyan esetet is kezeltek a katonák, amelyeket a helyszín, a robbanóeszközök különlegessége vagy mennyisége miatt érdemes megemlíteni.

Júniusban az ezred megjelent a XIV. Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztiválon, majd a repülőgépek és veteránjárművek mellett alakulatuk tűzszerészei is bemutatkoztak a Dunakeszi Repülőnap és Veteránjármű Találkozón.

Rovatok