Index Vakbarát Hírportál

Lázár János kinevezte az országos főépítészt

2022. július 7., csütörtök 07:22

Lázár János építési és beruházási miniszter a főépítészi tevékenységről szóló kormányrendelet alapján megbízta az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) államtitkárát, Lánszki Regő Balázst az országos főépítészi feladatok ellátásával – derül ki a szerda este megjelent Hivatalos Értesítőből.

A Lázár János által jegyzett, július 7-től, azaz a mai naptól hatályos ÉBM-utasításban olvasható, hogy az országos főépítész ellátja a kormányrendelet és más jogszabály alapján az országos főépítész feladat- és hatáskörébe utalt feladatokat, így különösen

Az országos főépítész feladatai ellátásáról a Lechner Tudásközponttal együttműködve gondoskodik, tevékenységét az építési és beruházási miniszter, azaz Lázár János irányítja.

Mint megírtuk, az ötödik Orbán-kormányban Lázár János felelős az állami beruházásokért, az építésgazdaságért, az építésügyi szabályozásért és építéshatósági ügyekért, a településfejlesztésért és településrendezésért, a településkép védelméért, a területrendezésért, bizonyos kivételekkel a kulturális örökség védelméért. 

Orbán Viktor szerint Lázár János minisztériumát igazából Országépítési Minisztériumnak kellene nevezni.

Miniszter úr feladata nem kisebb, mint a beruházásokra fordított állami erőforrások hatékony felhasználása, az építésügyi szabályok megújítása, valamint az épített örökségünk védelme és a polgári jó ízlés képviselete az építkezéseknél

fogalmazta meg a miniszterelnök Lázár János feladatköreit. A miniszterek esküjét ebben a percről percre frissült cikkünkben olvashatja, az államtitkárok kinevezéséről itt írtunk. Arról, hogy Lázár János mit ígért Budapestnek, itt írtunk.

(Borítókép: Lázár János 2022. július 4-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok