Index Vakbarát Hírportál

Megreccsent az ellenzéki összefogás Rákosszentmihályon

2022. július 7., csütörtök 11:46

Most vasárnap tartják az időközi önkormányzati választást Budapest XVI. kerületében, miután Vajda Zoltán, a 2-es körzet képviselője parlamenti mandátumot szerzett. 

A politikus az áprilisi országgyűlési választáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum, a DK és a Jobbik közös jelöltjeként nyert. 

Ez a széles körű koalíció azonban a nyári időközi választásra szétesett. 

Vajda a helyben kevéssé ismert Farkas Adrián mellett kampányol aktívan, aki ugyan független jelöltként áll rajtvonalhoz, azonban őt a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az MSZP és a Párbeszéd is nyíltan támogatja

A Demokratikus Koalíció azonban nem. Amint arról korábban írtunk, a Gyurcsány Ferenc vezette párt nyíltan vagy a színfalak mögött, de több kerületben is kísérletet tett helyi pozícióinak erősítésére.

Ennek megfelelően a hétvégi időközi önkormányzati képviselő-választásra is saját jelöltet állított Kertész Edit személyében, aki magát tartja az igazi ellenzéki jelöltnek. A XVI. kerületet egyébként fideszes polgármester, Kovács Péter irányítja, s az ellenzék megosztottsága miatt könnyen előfordulhat, hogy a jobboldal Horváth Ádám győzelmével tovább erősödhet a városrész képviselő-testületében. 

Rovatok