Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 770 forintba kerül a benzin beszerzési áron

2022. július 8., péntek 20:39

Ismét csökkent a benzin beszerzési ára, péntektől ugyanis bruttó 9 forinttal kerül kevesebbe. A gázolajért bruttó 11 forinttal kell kevesebbet fizetni.

Pénteken is változtak az üzemanyagárak a hazai benzinkutakon: a benzin bruttó 9 forinttal kerül kevesebbe, míg a gázolajnál bruttó 11 forinttal csökken az eddigi ár – írja a holtankoljak.hu.

A portál azt írja, hogy a 480 forintos hatósági árak a mennyiségi korlátozások mellett érvényesek. A piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

Ahogy arról korábban azIndex is beszámolt, a kormány 2022. október 1-jéig meghosszabbította az élelmiszer- és benzinárstopot. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök ismertette közösségi oldalán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még tavaly novemberben jelentette be a Kormányinfón, hogy 480 forintos felső határralrögzítik literenként az üzemanyagárat november 15-étől. 

Csak magyar rendszámú autókkal lehet tankolni hatósági áron, de akadnak kivételek, a részletszabályokról itt írtunk.

Június végén több hazai benzinkúton, így például a Mol és az OMV töltőállomásain is legfeljebb ötven litert lehet tankolni hatósági áron az üzemanyagokból magyar rendszámú személyautóval.

Üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet benzint vagy gázolajat tölteni, ugyanakkor a 5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül vásárolhatnak hatósági áron.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok