Index Vakbarát Hírportál

Századvég: A budapestiek kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt

2022. július 8., péntek 13:00

A fővárosban élők körülbelül kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt – derült ki a Századvég közvélemény-kutató júliusi felméréséből.

Azt írták arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergelyt újraválasztanák-e a tisztségbe, 31 százalék mondta azt, hogy igen, miközben 66 százalékuk inkább egy másik jelöltre voksolna vele szemben (3 százalék nem tudott válaszolni).

A Századvég szerint a felmérésben részt vevők 62 százaléka mondta azt, hogy ma Budapesten inkább rossz irányba mennek a dolgok, miközben 32 százalék vélte ennek az ellenkezőjét. 

Arra a kérdésre, hogy elégedettek-e Karácsony Gergely munkájával, 38 százalék mondta azt, hogy igen, miközben 60 százalék nemmel válaszolt. Ezzel párhuzamosan a válaszadók 64 százaléka azt mondta, hogy szerinte a főpolgármester eddigi hivatali ideje alatt inkább csalódást okozott az embereknek.

A Századvég szerint a felmérés eredménye mögött a budapesti „közlekedési káosz, a fővárosi köztisztasági állapotok látványos romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése” állhat, mert ezeket a polgárok a mindennapokban is érzik.

Egy másik kormányközeli kutatóintézet nemrég szintén arról publikált egy közvélemény-kutatást, hogy az ellenzéki szavazók jelentős része kiábrándult az ellenzéki pártokból

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok