Index Vakbarát Hírportál

Ráharaptak a magyar autósok az új rendszámokra

2022. július 9., szombat 15:55

A Magyarországon újonnan forgalomba helyezett autókat 2022 júliusától négybetűs, háromszámos, címeres rendszámokkal látják el. Az első héten 8338 szett talált gazdára a NISZ Zrt. adatai szerint, írja a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A Facebookon megosztott tájékoztatóban az olvasható, hogy a 8338 új rendszámból körülbelül 6500-at személyautókra szereltek fel. Majdnem ötszázat pedig többnyire tisztán elektromos járművek között osztottak szét, ezek zöld alapszínnel rendelkeznek, jelezve, hogy a jármű környezetkímélőbb a belső égésű motorral ellátott modelleknél.

A minisztérium jelentése szerint az első héten csaknem félezer egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésre érkezett be igény, négyszázat már ki is adtak közülük.

A felfokozott érdeklődést jelzi, hogy ha egy teljes évig ebben az ütemben fogynának a táblák, több mint 430 ezer kelne el belőlük

– közölte a tárca, amely hozzátette, 2021-ben 313 ezer, 2020-ban 316 ezer gépjárművet helyeztek először forgalomba idehaza.

A közlemény végén pedig egy érdekességről is szó esik: a hárombetűs, háromszámos változatból utolsóként legyártott tábla a THW-647-es volt, amely a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe kerül.

Rovatok