Index Vakbarát Hírportál

Tizenéves unokáját kényszerítette fizikai munkára éveken át egy baranyai nő

2022. július 10., vasárnap 10:36

Egy baranyai nő saját gyermekkorú unokáját kényszerítette éveken át fizikai munkára, ellene emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult nyomozás – közölte a rendőrség.

Egy 63 éves nőt és egy 50 éves férfit fogtak el Botykapeterden a rendőrök 2022. július 8-án.

A gyanú szerint a nő a gyámsága és gondozása alatt álló, most 13 éves fiú unokáját az elmúlt két évben, vagyis 11 éves kora óta rendszeresen különböző fizikai – főként mezőgazdasági jellegű – munkák elvégzésre kényszerítette, majd a munkáért kapott pénzt elkobozta a gyermektől.

A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy ő fuvarozta élettársa fiát a munkavégzés helyére, majd onnan haza. Amikor a fiú ellenkezett, akkor veszekedéssel, kiabálással kényszerítette munkára, de arra is volt példa, hogy a férfi vette át a gyermek munkabérét, amely ezután a nagymama zsebében landolt.

A rendőrök a 63 éves asszonyt és a férfit is gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, emellett kezdeményezték letartóztatásukat. Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt indított nyomozást – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rovatok