Index Vakbarát Hírportál

Útjára indult a Kiss motorvonat a székesfehérvári vonalon

2022. július 11., hétfő 19:59

Hétfőtől már a Kiss motorvonat is közlekedik a Budapest és Székesfehérvár közötti, a Velencei-tó térségét is kiszolgáló G43-as járatokon. Erről Vitézy Dávid államtitkár számolt be.

Újabb agglomerációs viszonylaton jelennek meg az emeletes vonatok, ilyenek például a Velencei-tó fürdőhelyei is, amelyek naponta elérhetők lesznek Kiss-sel – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. 

Július 11-étől munkanapokon nyolc, hétvégente tizenhat G43-as járatban közlekedik Kiss.

A bejegyzés szerint a MÁV-START 35 emeletes motorvonatot vett át eddig, várhatóan december végéig teljes lesz a megrendelt 40 darabos flotta.

Ezekkel napi szinten találkozhatnak az utasok a gödi–váci–szobi, az esztergomi, a ceglédi–szolnoki, a nagykátai-szolnoki elővárosi vonalakon, de jár Kiss Győrön át Hegyeshalomig, hétvégente pedig Debrecenbe és Nyíregyházára is – tette hozzá az államtitkár.

A nyári szezonban a Balaton déli partjának távolsági forgalmában szombatonként négy, vasárnap öt Kiss vesz részt, közvetlen kapcsolatot biztosítva a szobi vonallal, a szolnoki vonalak településeivel és persze a fővárossal is.

Rovatok