Index Vakbarát Hírportál

A most felfüggesztett beruházásokat a kormány egyenként tekinti át

2022. július 11., hétfő 05:49

A kabinetnek két év alatt összesen 1150 milliárd forintot kell a projekteken spórolnia. A készültségi szint, a tervek és a minőség alapján döntik majd el, hogy melyiket folytatják és melyiket állítják le.

Egyenként tekinti át a kormány azokat a projekteket, amelyeket két évre felfüggesztettek a romló gazdasági helyzet miatt. Emiatt állt el az önkormányzati tulajdonú kivitelező cég

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a kormányinfón közölte, törölni semmit nem akar a kabinet, csupán átütemezésekről van szó. Az Építési és Beruházási Minisztérium az RTL Híradónak azt írta, hogy a felfüggesztett állami beruházásokról nem készült még lista.

Gulyás Gergely szerint Varga Judit igazságügyi miniszter ezeknek a projekteknek a felfüggesztésére gondolhatott, amikor zárt körű beszélgetésen megjegyezte:

A költségvetés az most abszolút az egész európai gazdasági recesszióra figyelemmel született meg, tehát nagyon nagy megszorítások vannak benne.

A Demokratikus Koalíció szerint problémás, hogy nem átlátható, mi alapján dönt a kormány. Varga Zoltán képviselő szerint olyan beruházások maradhatnak így el, amelyekre szükség lenne. Az ellenzéki politikus szerint viszont a hajdúnánási Moto GP-pálya teljesen felesleges. 

Rovatok