Index Vakbarát Hírportál

Megfenyegette a rendőröket és megrongálta a rabszállító autót a veszprémi férfi

2022. július 12., kedd 06:35

Testkamerás felvételek rögzítették, ahogy a rabszállító autóban egy letartóztatott Veszprém megyei férfi megfenyegette a rendőröket, és közben megrongálta a jármű zárát.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a 32 éves férfi ellen, aki szállítás közben fenyegette a rendőröket, miközben megrongálta a rabszállító autó zárszerkezetét – írja az ügyészség.

Június elején vagyon elleni bűncselekmények miatt vették őrizetbe, és gyanúsítottként kihallgatták a Veszprém megyei férfit, akit a Veszprémi Járásbíróság letartóztatott.

Megbilincselve támadt a rendőrökre

Miközben a bíróságról a börtönbe szállították, a letartóztatott egyre agresszívabban viselkedett és kiabálva szidta a kísérőit. Miután elhelyezték a rabszállítóban, a férfi megbilincselt kézzel rátámadt a rendőrökre, verekedni próbált velük, de a ruházatánál fogva visszatartották.

Végül a rendőröknek sikerült a letartóztatott személyt visszafogni és a jármű rabszállító helyiségének ajtaját bezárni, de a férfi ezután sem nyugodott meg. Az elkövető a szállításkor azzal fenyegette a hadnagy és főtörzsőrmester rendfokozatú rendőröket, elintézi,

ismerősei, rokonai előbb a kezüket-lábukat eltörjék, majd meg is öleti őket.

Ezalatt a rabszállító helyiség ajtaját folyamatosan rugdalta, a könyökével addig ütötte, amíg annak zárszerkezete megrongálódott. Az esetről készült videót ide kattintva tekintheti meg.

Az azóta is letartóztatásban lévő férfit később a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen, majd a videófelvétel megtekintése után beismerő vallomást tett és visszavonta panaszát.

(Borítókép: Magyarország Ügyészsége)

Rovatok