Index Vakbarát Hírportál

Ég az erdő Dunaújvárosban

2022. július 13., szerda 16:41

Mintegy nyolc-tíz hektáron ég egy erdő Dunaújvárosban. Az oltást nehezíti, hogy az érintett területen szakadékok vannak, ezért a tűzoltók csak gyalogosan tudják megközelíteni, és több tömlő összecsatlakoztatásával tudták az oltóvizet a tűzzel érintett területre bejuttatni.

Kigyulladt egy erdő és az aljnövényzete Dunaújvárosban, a Papírgyári út és a Siklói utca közötti területen. Elszáradt tuskók is égnek – közölte a Katasztrófavédelem a honlapján.

Mint írják, mintegy nyolc-tíz hektárra terjednek ki a lángok, amelyeket a dunaújvárosi hivatásos és létesítményi tűzoltók oltanak. A helyszínre érkezett egy vízszállító Sárbogárdról, és elindult oda a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is.

A munkálatokat nehezíti, hogy az érintett területen szakadékok vannak.

Szabó-Bisztricz Anett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Fejér megyei szóvivője az Index megkeresésére elmondta, hogy az erdő aljnövényzete kedd délután gyulladt ki. A tűz egy nehezen, csak gyalogosan megközelíthető helyen ütött ki, így a tűzoltók is csak gyalogosan tudnak a helyszínre menni, és több tömlő összecsatlakoztatásával tudták az oltóvizet a tűzzel érintett területre bejuttatni.

Jelenleg utómunkálatok zajlanak, a dunaújvárosi hivatásos és létesítményi tűzoltók vannak a helyszínen, a folyamatos oltóvíz-ellátást a sárbogárdi egy tűzoltó-vízszállító biztosítja

– válaszolta az Indexnek a szóvivő.

Az utómunkálatokról azt mondta, a tűzoltók üzetesen átvizsgálják azt a mintegy nyolc hektár tűzzel érintett erdőrészt, ahol lánggal égés már nincs, csak helyenként füstölés a beégett fatuskók miatt. Ott, ahol pedig izzást tapasztalnak, helyileg is beavatkoznak és végleg eloltják azt, annak érdekében, hogy ne gyulladjon vissza az adott terület.

Arról, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nincs információjuk.

Rovatok