Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergelyék azonnali egyeztetést kezdeményeztek Pintér Sándornál az államosítás miatt

2022. július 13., szerda 11:37

A főpolgármester tiltakozik az önkormányzati szakrendelők államosítása ellen.

„Az önkormányzati szakrendelők államosítása megint a betegek jogait sértené, hosszabb várólistákat, várakozási időt eredményezne” – hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

A főpolgármester leszögezte:

Tiltakozik a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége a szakrendelők államosítása ellen, ezért azonnali egyeztetést kezdeményeztünk az egészségügyet is felügyelő belügyminiszternél, Pintér Sándornál.

Karácsony Gergely kifejtette, az önkormányzatok hozzájárultak ahhoz, hogy az egészségügyi szakrendelők színvonalas ellátást biztosítsanak a helyi lakosoknak, a főváros az Egészséges Budapest Programban több rendelőintézetet felújított. Elutasítják, hogy ezek a rendelők állami felügyelet alá kerüljenek, „hiszen nemcsak a betegek, hanem az orvosok és az egészségügyi dolgozók érdekei is sérülnének”.

A politikus hozzátette, az intézkedés szembemegy a főváros és a kormány 2019-es megállapodásával is, „a budapestiek érdekében kértünk pénzt a rendelők felújítására, és nem pedig azért, hogy a kormány elvegye, majd leépítse a rendelőket. Remélem, hogy a józan ész győzni fog, és nem mérnek még egy csapást az amúgy is rossz állapotban lévő magyar egészségügyre.”

Rovatok