Index Vakbarát Hírportál

A hasizmának köszönheti a nő az életét, akit leszúrt a szomszédja

2022. július 13., szerda 06:58

Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi, aki felhasította szomszédja hasát, életveszélyes sérülést okozva ezzel. Öt és fél órás életmentő műtétet hajtottak végre rajta, orvosai szerint erős hasizmának köszönheti, hogy túlélte a támadást. A nő a bíróság döntésével nem ért egyet.

Erikának teljesen felfordult az élete azután, hogy volt szomszédja meg akarta ölni. A nő és a fölötte lakó férfi között egy évvel a támadás előtt romlott meg a viszony. Az egyre inkább elmérgesedő vitáik miatt többször is rendőrt kellett hívniuk a kistarcsai házukhoz.

2018 decemberében Erika élete pillanatokon múlt.

Szenteste előtt pár nappal rendszerint, mint máskor, zajongtak. Mi készültünk is elmenni itthonról, hogy biztosan nyugtunk legyen. Az ünnepi készülődés közepette szóltam nekik másodjára is, hogy fejezzék be a zajongást. Amikor kimentem és szóltam neki, egy mondat után azonnal leszúrt

– nyilatkozta a nő az RTL Fókusz műsorában.

Erika először fel sem eszmélt a szúrásból, azt hitte, hogy a férfi megütötte.

Felhúztam a pólómat, akkor szó szerint a beleim kifordultak és a kezemmel tartottam meg. Akkor tudatosodott bennem, hogy mi történt. Addig nem

– tette hozzá.

Erika utolsó erejével kiabálta az élettársának, hogy hívja ki a mentőket. Csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét. Ezt követően egy öt és fél órás életmentő műtéten kellett átesnie, és az orvosa szerint csak a sportos életmódjának köszönheti, hogy még él. A szúrást a hasizom fogta fel, így a létfontosságú szervei nem károsodtak. Nyolc hónappal később újabb életmentő műtéten kellett átesnie, mert komplikációk léptek fel egy nyaralás közben. Ez a komplikáció bármikor visszatérhet az orvosok szerint, és a fájdalmas sebekkel örökre együtt kell élnie.

Hitelt kellett felvennünk, el kellett költöznünk. Én régen edzősködtem, sportoltam, ez már mind a múlté

– mesélte Erika, akinek az élete gyökerestül megváltozott az elmúlt három és fél évben.

A nő az eset miatt feljelentést tett, ám a bíróságon a férfi mindvégig azt állította, hogy ő nem támadt a nőre. 

Rovatok