Index Vakbarát Hírportál

Varga Judit: A magyar kormány a szakmai párbeszéd pártján áll

2022. július 13., szerda 19:59

Az igazságügyi miniszter Facebook-posztjában megkérdőjelezte a az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság és Gwendoline Delbos-Corfield szakmai felkészültségét.

Nem érte meglepetésként a magyar kormányt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) éves jogállamisági jelentése – írja közösségi oldalán Varga Judit. A LIBE közleményében azt kéri, hogy egyelőre ne hagyják jóvá a magyar helyreállítási tervet és az ehhez kapcsolódó forrásokat se folyósítsák.

A magyar kormány a már jól megszokott össztűzben is a higgadt, szakmai párbeszéd pártján áll. (...) A Bizottsággal folytatott tárgyalások során egyre bizakodóbbak lehetünk, ugyanis a szakmai párbeszéd most már a megoldásokra koncentrál és nem a problémákra

– írja az igazságügyi tárcavezető, aki szerint „az EP-nél beakadt a lemez, hiszen a jelentésükben válogatás nélkül visszhangozzák a baloldal unalomig ismételt vagdalkozásait a tények és szakmai érvek figyelembevétele nélkül.” A miniszter szerint ez a hozzáállás megkérdőjelezi a LIBE-bizottság és Gwendoline Delbos-Corfield szakmai felkészültségét.

Rovatok