Index Vakbarát Hírportál

A DK tudni akarja, hogy hány embert érint a rezsiváltoztatás és mekkora lesz az áremelkedés

2022. július 14., csütörtök 15:39

A Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy „hány millió embernek nő majd a rezsije és átlagosan hány tízezer forint lesz az emelkedés”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón bejelentette, hogy energia-veszélyhelyzetet hirdetnek, és hét pontból álló intézkedési tervet fogadtak el, melynek részeként a csökkentett gáz- és áramár csak az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig marad érvényben, aki többet fogyaszt, a többletet piaci áron fizeti augusztustól.

Varju László csütörtöki online sajtótájékoztatóján a változtatással kapcsolatban további kérdésként fogalmazta meg, hogy mi lesz azokkal, akik csak áramot használnak és gázt nem, valamint mi történik a társasházakkal, az átalányfizetőkkel?

A politikus arra is kíváncsi, hogy a gáz- és áramszolgáltatók honnan tudják, kinek hány gyereke van, valamint azt is tudni szeretné, hogy mennyi pénzt spórol a kormány a „rezsinöveléssel”?

Csak az tűnik biztosnak, hogy amit a kormány átlagos fogyasztásnak hazudott, az messze van a valóságtól

– fogalmazott Varju László.

Az MTI szerint a képviselő kijelentette azt is, hogy „a Fidesz végighazudta a választási kampányt, amivel az ellenzéket vádolta, valójában a saját programja volt”.

Rovatok