Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a kánikula, de nem tart sokáig

2022. július 14., csütörtök 06:11

Egy pénteken érkező hidegfront véget vet a forróságnak. A régóta várt csapadéknak viszont továbbra sincs nyoma az előrejelzésekben.

Csütörtök hajnalban 13 és 19 Celsius-fok közé hűl le a levegő. Napközben a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, amelyek néhol szűrhetik a napsütést. Megélénkül a nyugati légáramlás, csapadék nem valószínű.

Ma az északnyugati, holnap a nyugati szél nagy területen lesz élénk, napközben néhol erős lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 Celsius-fok körül valószínű, de a hidegre hajlamosabb helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 37 Celsius-fok között várható.

Tipikus strandidő várható sok napsütéssel, amelyet rövid időre zavarhatnak meg szolid fátyol- és gomolyfelhők. Az elmúlt napok hűvösebb időjárása miatt a Balaton vize Siófoknál mindössze 19 Celsius-fokos. Ez a következő napokban kissé emelkedni fog. A pénteki hidegfront csapadékban nem fogja éreztetni hatását, csak kevés helyütt várható zápor vagy zivatar.

Hőség miatti figyelmeztetést tíz megyére adtak ki az ország középső és déli részein. A legnagyobb meleg Csongrád-Csanád megyében várható, ahol másodfokú veszélyjelzés lesz érvényben – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Rovatok