Index Vakbarát Hírportál

Bankjegyhamisítóra csaptak le a rendőrök

2022. július 15., péntek 19:52

A rendőrök csütörtökön elfogtak egy férfit – a társaival együtt –, aki az elmúlt hónapokban euró bankjegyek hamisításával és továbbértékesítésével foglalkozott.

A győri rendőrök birtokába jutott információk szerint egy férfi Győrben az elmúlt hónapokban euró bankjegyek hamisításával foglalkozott, illetve azokat többféle címletben, megrendelés alapján továbbértékesítette olyan személyek felé, akik azokat felhasználták. A rendőrkapitányságon júliusban az elkövető és társai beazonosítása, a bűncselekmény megszüntetése érdekében nyomozást indítottak – közölte oldalán a rendőrség.

A begyűjtött adatok alapján szorult a hurok az illegális üzletet folytató férfi és társai körül, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei közösen két helyszínen, ugyanazon időben csütörtökön összehangolt akciót szerveztek az elfogásukra.

A bűnös tevékenység leleplezése érdekében az egyenruhások a 44 éves győri férfit és élettársát Nyúlon vonták közúti ellenőrzés alá, majd Győrújbaráton a lakhelyükön kutatást végeztek, amelynek eredményeképpen különböző félkész, illetve kész hamis bankjegyeket, speciális papírokat, hologramos matricákat, különböző címletű euró-dombornyomókat, illetve hamis okmányokat, köztük angol és szlovák vezetői engedélyt és különböző tagsági igazolványokat foglaltak le.

Egy kiskorú is részt vett a hamis pénz értékesítésében

A győri férfi társát, egy 17 éves fiatalembert, aki megrendelés alapján továbbértékesítette a hamis eurókat, a lakcímén, Láziban fogták el, miközben további három, egy 26 éves győri, egy 39 éves celldömölki és egy 49 éves pápai férfival bonyolították le az eurós üzletet. Az elfogást követően Láziban szintén házkutatást végeztek a rendőrök, és különböző nagyobb címletű hamis eurós bankjegyeket foglaltak le.

A kutatások során az intézkedők kábítószergyanús anyagokat, maroklőfegyvereket és éles lőszereket is találtak, amiket szintén lefoglaltak. A rendőrkapitányságon kábítószer birtoklásának vétsége és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt további eljárások indulnak. A Győri Rendőrkapitányságon mind az öt férfit a nyomozók folytatólagosan elkövetett pénzt forgalomba hozatal céljából utánozva vagy meghamisítva elkövetett pénzhamisításának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Rovatok