Index Vakbarát Hírportál

Új kukákat helyez ki a fővárosban a Budapesti Közművek

2022. július 15., péntek 09:27

További 195 darab kukát helyeznek ki Budapest mind a 23 kerületében – tájékoztatott a Budapesti Közművek és az FKF Köztisztasági Divízió.

Az elmúlt egy hónapban már 150 új helyszínre helyezett ki hulladékgyűjtő edényt az FKF a fővárosban, amelyek telepítése július 7-ig megvalósult. Ennek a folyamatnak a következő lépése a további 195 darab kuka kihelyezése.

A társaság a nyári hónapokban is kiemelten figyeli a közterületi hulladékgyűjtők kihasználtságát. A pandémiás időszak lezárultával és a jó idő beálltával megélénkült a gyalogosforgalom és közterület-használat, megnövekedett a parkok látogatóinak száma, fellendült a turizmus és a szabadidős tevékenységek, és rendezvények miatt az FKF szakemberei indokoltnak látták további gyűjtők kihelyezését.

A Budapesti Közművek ennek alapján, és a lakossági bejelentéseket figyelembe véve döntött a további 195 db új kuka felszereléséről, Budapest mind a huszonhárom kerületére kiterjedően. Az edények jellemzően olyan új helyszínekre kerülnek ki, ahol korábban nem volt közterületi szemetes, ugyanakkor az elmúlt időszakban megnövekedett napi gyalogos- és turistaforgalom, valamint ahol nagymértékben hozzájárulhat a köztisztaság fenntartásához.

Rovatok