Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Orbán beteges izgágasága felfalja az életünket

2022. július 16., szombat 13:04

Facebook-posztban bírálta a kormány döntéseit Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Szerinte „az emberek dühe jogos és érthető”.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc a közösségi médiában bírálta a kormányt az elmúlt időszakban hozott döntései miatt. Szerinte az országban jelenleg „nyugalom, okos készülés és felelős alkalmazkodás helyett vészhelyzet követ vészhelyzetet”. Úgy gondolja, a 12 éve regnáló kormány „egyik napról a másikra jelent be százezreket, milliókat arcul csapó intézkedéseket”.

Csak felejtettek, de semmit sem tanultak 

– írta posztjában a DK elnöke, kiemelve: „a kataadózást ők (Fidesz) vezették be, ellentmondásai a kezdetektől ismertek voltak, most pedig egy nap alatt kivégzik, lehetetlen helyzetbe hozva csaknem félmillió embert”.

De hasonló gondolatai vannak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban is. Szerinte a szintén ellentmondásos intézkedés kivezetésével milliókat hoz megoldhatatlan helyzetbe a magyar vezetés, ami miatt az „emberek dühe jogos és érthető”.

Továbbá úgy gondolja, hogy „a kormányzáshoz ennél sokkal több nyugalom és megfontoltság kell”. Mint írta, Orbán Viktor „betegesen izgága. Izgágasága vibrálja, kavarja, felfalja életünket”.

Jönni fog majd egy nyugodt, megbízható, emberi kormány. Készülünk

– fogalmazott posztjának végén a politikus.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok