Index Vakbarát Hírportál

Nem mindennapi álláshirdetésben keres tanárt egy budapesti iskola

2022. július 17., vasárnap 08:05

Kreatív felhívással keres technikatanárt egy budapesti általános iskola. Semmi jóval nem kecsegtetnek az állás hirdetésben.

Nem mindennapi állás hirdetésben keres technikatanárt a budapesti Vajk-sziget Általános Iskola. Az iróniával és humorral fűszerezett felhívásban azt írják:

Téged keresünk, ha érdekel a versenyképes jövedelem, a három hónapos nyári szünet, a társadalmi megbecsülés, de le tudsz róluk mondani.

De a juttatások résznél sem spórolták ki a „kecsegtető” lehetőségek felsorolását. A fizetésről azt írják, „majdnem elég egy hónapra, így legfeljebb kétféle mellékjövedelemről kell gondoskodni”. Ugyanakkor korlátlan túlóralehetőségre is van lehetőség – ingyen. Valamint kiemelik: „előnyt jelent olyan háztartás, élettárs vagy szülő, aki el tud tartani”.

A felhívás szövege közé pedig beszédes mémeket tűzdeltek. 

A technikatanár kifogyott, tanító nem is volt

– olvasható az egyiken.

Az Index nemrég írt arról, hogy az alacsony fizetés miatt egyre több pedagógus kényszerül arra, hogy a vakáció alatt is munkát vállaljon. Több százan pedig letétbe helyezték a felmondásukat, jelezvén, hogy komolyabb oktatási bérrendezés nélkül végleg elhagyják a pályát.

Rovatok