Index Vakbarát Hírportál

Pilisborosjenői drogbárót kaptak el

2022. július 18., hétfő 12:07

Vádat emeltek egy 36 éves pilisborosjenői férfi ellen, aki 2019 második fele és 2020 februárja között marihuánával és ecstasytablettákkal kereskedett Budapest III. kerületében.

A Fővárosi Főügyészség szerint a drogkereskedő 2019 és 2020 között marihuánát és ecstasytablettákat árusított Óbudán.

A vádlott legalább 18 emberből álló vevőkörrel rendelkezett. Ügyfelei tudták, hogy a férfi minden hétfő és csütörtök este 6 és 7 óra között két, III. kerületi helyszínen drogot árusít. A díler a vevőivel minden esetben előzetesen, telefonon egyeztetett. 

Jól keresett az áruval

A vád szerint jellemzően pár grammos kiszerelésekben, grammonként 2000 forintért értékesítette a kábítószert – írja az MTI.

A vádlott elfogása előtt több vevőjével is utcai találkozót beszélt meg, majd 13 csomag marihuánával meg is jelent. A helyszínen a férfi és négy vevője ellen intézkedtek a rendőrök.

Az elfogás napján a nyomozók a vádlott III. kerületi bérelt garázsában, illetve gépkocsijában több mint 1,5 kilogramm marihuánát találtak, a férfi pilisborosjenői lakcímén pedig ecstasytablettákat és 3 millió forintot foglaltak le. A vásárlókkal szemben külön büntetőeljárás folyik.

Magyarországon a leginkább elterjedt tudatmódosító és függőséget okozó szer az alkohol, de különböző kábítószerek is jelen vannak, melyek trendjéről, népszerűségük okairól ide kattintva olvashat. Tudományos kutatások azt bizonyították, hogy a Balatonban többféle kábítószer kimutatható.

Rovatok